KKTC

21 YILLIK ÇİLE….

23 Nisan 2003’te açılmasının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen araçlarıyla Metehan Sınır Kapısı’ndan vatandaşlar hâlâ çile ve adeta işkence çekiyor.

21 YILLIK ÇİLE….

(Özel Haber)

   Sınır kapılarının 23 Nisan 2003’te açılmasının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen araçlarıyla Metehan Sınır Kapısı’ndan güneye geçmek isteyen vatandaşlar hâlâ çile ve adeta işkence çekiyor.

   Sabahtan başlayan uzun araç kuyrukları, zaman zaman akşam saatlerine kadar sürüyor. 24KIBRIS’a konuşan bazı vatandaşlar, hem gezmek, hem de alış veriş yapmak için güneye gittiklerini söyleyerek, “Bu çile ne zaman bitecek. Biz bıktık usandık yetkililer halen önlem almıyor. Yeter artık” diye tepki göterdi.

   Her iki toplum vatandaşlarına da 21 yıldır sıckta ve soğukta eziyet yapılmaması gerektiğine işaret ederek, kimliklerde KKTC vatandaşları içinn çipli sisteme geçilse ve KKTC’lilere özel kapıdan geçiş sağlanca kuyruk çilesi daha da azalcak” dedi.

   Sabahleyin okul zamanlarında çocuklarını güneye okula götürmek isteyen veliler veya güneyde çalışan vatandaşlar, hatta yolcu olarak havaalanına gitmesi gerekenler, Metehan Sınır Kapısı’nda adeta “sabah eziyeti” ile güne başlıyor.

Vardiya sistemi ise niye kapı açılmıyor?

   KKTC’den güneye veya güneyden KKTC’ye geçmeye çalışan her iki kesimin vatandaşları KKTC muhaeret polisinin vardiyalı çalışmasına rağmen üçlü geçişlerin birini zaman zaman kapatması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

   Ayni durum Güney Kıbrıs’da Rum muhaceret polisinin de iki control kapısından sadece birini açması kuyrukların daha da uzamasına sebebiyet verdiği için her iki kesimin vatandaşlarından tepkiler almaya devam ediyor.     

21. yüzyılda kuyruk çilesi

   Vatandaşlar, “Ne bayramdır ne seyran. Böyle tedbirsizlik olmaz. Vatandaşın çile çekmesini mi istiyorlar? Yetmedi mi 21 yıl çektiğimiz kuyruk çileleri. 21. yüzyılda bu kuyruklar ve bu sistem nasıl işliyor anlamadık” diye tepki gösterdi.